Barcelona

 

 

 

 

 KUNST

Barcelona
Barcelona

 

 

 

 

HIPSTER

 

 

 

 

 MAT

Barcelona

EN LEVENDE BY

Barcelona er den nest største byen i Spania og samtidig hovedstad i regionen Catalonia. Selv om språket i Spania primært er spansk, så har de også et eget språk i Barcelona og omegn, et språk som kalles for katalansk. Når du besøker byen og beveger seg rundt i gatene og med offentlig transport vil du oppleve at alle skiltene står både på spansk og katalansk. Med alle forstedene bor det ca. fem millioner mennesker i byen og det er derfor alltid liv og røre i Barcelona.

    Med et forholdsvis varmt klima, mange spennende attraksjoner og et fantastisk tilbud innen mat og drikke, så er det kanskje ikke så rart at det kommer mange turister til byen. Mange kommer også for å se en kamp med et av verdens mest berømte fotballag, FC Barcelona, som spiller på Camp Nou med plass til nesten 100 000 tilskuere. Det er enkelt å kjøpe seg billett til de fleste av kampene, men vær forberedt på en billettpris på rundt 5-700 norske kroner. Skal du oppleve en av de store kampene må du være innstilt på å betale mange tusen kroner pr. billett.

  Selv om mange reiser til byen i forbindelse med fotballkamper, så kommer likevel de aller fleste turistene hit for å få med seg de mange severdigheter som Barcelona kan by på. En av de største er La Sagrada Familia, også kalt for den ufullendte kirken, som har vært under konstruksjon i mange hundre år. Ramblaen, den lange gågaten midt i byen, trekker også mange turister som kommer for å se de mange bodene og de levende figurene.

Barcelona
Barcelona

SPISESTEDER

Det er utrolig mye å se på i Barcelona og det er umulig å rekke alt på et besøk. Derfor er det viktig å legge inn pauser hvor du kan nyte godt av de mange spisestedene som finnes her. Selvsagt er det fascinerende med Casa Battlo (Gaudi-museet), det gotiske kvarter og Cala Montjuic (fjellet med den olympiske parken), men uten mat og drikke, så går det ikke lenge før du blir sliten. Noe av det viktigste med en helgereise er jo å kose seg og det er det rik anledning til i Barcelona.

 

    Utvalget av spisesteder i Barcelona er enormt og det finnes mer enn 10 500 cafeer og restauranter i byen. Alt fra 3* michelinrestauranter til bakerier, fastfood-steder og ikke minst steder som servere tapas. Sistnevnte er noe av det som de gjør best i denne delen av Spania og et sted som absolutt er verdt et besøk, er La Bombeta i bydelen La Barceloneta. Denne restauranten er ganske liten, så forvent litt ventetid for å få bord. Til gjengjeld venter tapas som er fantastiske og etterpå kan dere rusle rundt i kvarteret og se på de mange, koselige små butikkene.

 Når vi er inne på mat og Barcelona, så er det et must å få med seg en god paella. Selv om denne retten egentlig stammer fra Valencia, så er Catalonia kjent for sin Paella, som lages i mange varianter. Om man liker sjømat, så bør turen legges til den store mathallen langs Ramblaen. Den heter La Boqueria og ligger ca. midt på Ramblaen, på venstre side når man går oppover fra havnen. Det finnes flere små spisesteder her og et av dem er Paella Bar Boqueria. De serverer en av de beste Paellas i Barcelona og stedet kan varmt anbefales!

For dem som er glad i en god biff er det heller ikke noe problem å finne et godt sted i Barcelona. Prøv Argentinisimo i bydelen Sant Antoni. Det kan være litt vanskelig å finne, men de fleste i området kjenner stedet, så det er bare å spørre.

Barcelona

OVERNATTING

Når man besøker Barcelona må du nødvendigvis også ha et sted å bo. Utvalget er enormt, fra 5* luksushoteller til små hosteller rundt sentralstasjonen. Det er også mulig å bo ute ved en av strendene rett sør eller nord for byen. Det er enkelt å komme seg rundt med tog eller metro og derfor trenger det ikke å ta mer enn et kvarter å komme seg inn til sentrum, om du velger å bo rett på utsiden av Barcelona.

Et av de mer populære stedene å bo på utsiden av Barcelona, er Castelldelfels ved stranda rett sør for byen. Her er det enkelt å komme seg til og fra flyplassen og ikke minst inn til sentrum. Apartamentos Marfina kan klart anbefales og ligger rett ved stranda og med en uovertruffen service.

For dem som ønsker å bo inne i sentrum, så kan vi varmt anbefale Room Mate Anna. Dette moderne hotellet har sin helt egen sjarm og her bor du kun et par minutters gange fra Passeig de Gracia, et av trafikkknutepunktene i Barcelona. Herfra er det mulig å gå ned langs Ramblaen til havna eller ta metroen til de fleste steder i byen.