Nice

 

 

 

 

 STRAND

Nice
Nice

 

 

 

 

ARKITEKTUR

 

 

 

 

 NATUR

Nice

 

DEN TIDLØSE BYEN

Når folk flest tenker på Nice, så tenker de gjerne at det er en koselig ferieby i Sør-Frankrike. Det er også helt riktig, men det har faktisk blitt en ganske stor by, den femte største byen i Frankrike med sine 1,1 millioner innbyggere. En god del av disse er utlendinger, som har bolig i eller rundt Nice og bor her hele eller deler av året. Byen ved den franske rivieraen, tiltrekker også mange turister og spesielt for oss nordmenn er byen populær med sitt milde klima. Mange bruker også byen som utgangspunkt for å komme seg til ferieboligene sine langs kysten, enten de har hus eller leilighet i Antibes, Cannes eller inne i landet ved Tourrettes-Sur-Loup.

 

   At det er mange turister som besøker byen er kanskje ikke så rart med tanke på hvor mye byen og området har å by på. Her kan du nyte den ekte sørfranske stemningen, byens spennende historie, design, kultur, natur og ikke minst den lange strandpromenaden. Nice har også en gammel bydel som er veldig koselig og her kan du oppleve trange gater med små butikker, kirker fra barokktiden, historiske bygninger og massevis av kafeer og restauranter som serverer god mat og drikke.

Enten du kun ønsker å kose seg et par dager på stranda, ved den kilometerlange promenaden (Promenade des Anglais), kose seg med god mat og drikke eller oppleve kunst på et av de mange kunstmuseene, så er alt mulig i Nice. Når vi snakker om kunst finnes det blant annet museer for de berømte malerne Matisse og Chagall her. For dem som er interessert i antikviteter, så finnes det største antall antikvitetshandlere i Frankrike nede ved havna og ved Quai des Etats-Unis. Når dere er ferdige med å rusle rundt inne i selve sentrum, så ta en tur til Colline du Chateau, som i dag er en nydelig park med en fantastisk utsikt over gamlebyen og en del av Alpene.

Nice
Nice

SPISESTEDER

For mange som besøker Nice, går dagene med å kose seg langs Promenade des Anglais og på kvelden spiser man en god middag i den gamle bydelen. Det finnes totalt ca. 1600 spisesteder i Nice, så det bør være noe for enhver smak. Maten i Nice preges av Middelhavet og ikke minst Provence, som byen er en del av. Derfor er det heller ikke uvanlig med mye fisk og grønt på diverse menyer rundt om i byen og selvsagt den berømte salaten, Salade Nicoise, gjerne med et glass kjølig rosevin til.

  Om du ser etter det autentiske franske kjøkken, og samtidig er i nærheten av den gamle by, så er Chez Palmyre det helt riktige stedet. Men ... det er viktig å bestille bord på forhånd siden restauranten er ganske liten og kun har åpent mandag til fredag mellom kl. 19.30 og kl. 22.00. Det er derfor ikke unormalt å måtte bestille bord et par uker før ankomst. For dem som ønsker fine dining, så er det et stort utvalg av Michelin restauranter her. I området rundt Nice finnes det totalt 20 restauranter med en eller flere stjerner. Ønsker dere en opplevelse utover det vanlige, så prøv L'Aromate som dere finner ved Place Toseli. De har 1* i Michelinguiden og det er samtidig en veldig koselig restaurant.

Nice
Nice

OVERNATTING

Det finnes ikke mange andre byer i Frankrike som har så mange besøkende som Nice. Man regner med ca. fem millioner turister hvert år. I motsetning til mange steder, så er det faktisk plass til dem her og dette skyldes at Nice har den nest største overnattingskapasiteten i Frankrike. Det er fritt valg om man vil bo på luksushotell ved stranda, i egen leilighet i byen eller litt utenfor eller på et av de mange koselige små hotellene i sentrum.

Palais Saleya Boutique Hotel er et 4* hotell i den gamle bydelen og her bor man midt i smørøyet og samtidig tett på stranda. Det er ikke det rimeligste stedet å overnatte, men absolutt verdt det og det man kan kalle for god valuta for pengene.

Som nevnt er det ikke overnattingsmuligheter som mangler i Nice. Derfor kan det også til tider være vanskelig å bestemme seg for hvor man skal bo på helgereisen. En mulighet er egen leilighet litt utenfor sentrum av Nice. Hos Centragence Pinede kan du leie leilighet med plass til to personer. Det er dermed et perfekt valg for en koselig helg. Det er enkelt å komme ned til stranda og inn til sentrum, og fra leiligheten har du en fantastisk utsikt over det meste av Nice. Her er det god plass og alle de hjelpemidler du kan forvente å finne i en feriebolig.