Roma

 

 

 

 

 HISTORIE

Roma

 

 

 

 

KULTUR

 

 

 

 

 SJARM

Roma

ALLE VEIER FØRER HIT

En gang var det slik at alle veier førte til Roma og det er selvsagt også fremdeles mange måter man kan komme seg hit på. De fleste velger i dag å fly til en av byens to flyplasser og det er forbindelse til Roma fra de fleste norske byer. Med litt over tre millioner innbyggere er byen den største i Italia og det er også den byen som trekker flest turister. En av grunnene til at "alle" ønsker seg en tur til Roma, er den helt spesielle sjarm som byen har og det er en av de storbyer man aldri blir lei.

    Roma har så utrolig mye å by på og siden klimaet gjør det behagelig å besøke byen året rundt, er det ikke så rart at mange velger å reise hit igjen og igjen. Severdighetene står i kø og vi kan jo nevne et par av de største: Colosseum, Pantheon, Trevi-fontenen, Peterskirken, Spanske trappen, Forum og vi kunne fortsette i det uendelige. Det finnes ikke mange andre byer i verden som har såpass mange historiske bygninger og plasser som Roma. Bland dette med den uimotståelige sjarm som byen besitter, alle de koselige små gatene fylt med dufter av nydelig mat, og plassene hvor man kan sitte å nyte livet, så får man et av verdens beste reisemål.

  Roma er mye mer enn store bygningsverker. Her er det også mange grønne områder hvor man kan kose seg i solen og Villa Borghese er en av disse. Den finnes i den nordøstlige delen av byen og er et populært utfluktsmål for romerne selv. Her er det god plass og selv om det er mye folk her, så virker det ikke overfylt. De dagene hvor det ikke er fint vær ute, så er det likevel mye å ta seg til. Hva med et besøk i det Sixtinske kapell eller en av de mange fantastiske kirkene som finnes i Roma?

Roma

SPISESTEDER

Det er liten tvil om at Roma er et matmekka av en annen verden. Her er det mer enn 10 200 spisesteder og selv om det finnes mange spisesteder i andre storbyer, så er det likevel litt annerledes her. Om man tar et søk på tripadvisor.com, så er det ganske vanlig at de eksklusive restaurantene ligger på topp i de fleste storbyer, men ikke i Roma!

 

    I Roma er det de lokale restaurantene som ligger på topp ti og dette skyldes blant annet at romerne verdsetter det enkle måltidet. Det trenger ikke å være eksklusivt for å være bra og det viser Roma med all tydelighet. Når dere er på besøk i Roma, så lønner det seg å spise der hvor romerne selv går ut når de skal ha middag. Det er en form for garanti for at maten er bra. En av våre favoritter er restauranten Beliveat. Denne ligger i området Pigneto og tett på metrostasjonen av samme navn. Her serveres det smaksrike måltider med enkle og gode råvarer, noe som er helt i romernes smak.

 Om dere er ute på tur og går langs Via del Corso (hovedgata i Roma), så er det et must å stoppe ved Pane e Salame. Her har de nydelige paninis og sandwiches med mer og alt er hjemmelaget. Når servicen i tillegg er fantastisk, så er det ikke noe å lure på når det er tid for god lunsj. For dere som er pastafrelst eller må ha pizza når dere nå er på tur til Italias hovedstad, så stikk innom Cantina e Cucina ved Piazza Navona. Helt presist ligger restauranten et par gater bak denne kjente plassen i Roma.

Roma
Roma

OVERNATTING

Akkurat som det er tilfelle med de fleste andre storbyer, så er utvalget av bosteder enormt i Roma. For noen er det svært viktig å ha alle moderne fasiliteter tilgjengelig på hotellet eller i leiligheten man har leid, mens for andre er det viktigste at det finnes en seng å sove i. Spesielt i området ved togstasjonen Termini ligger det mange hoteller av enkel standard. Her er man tett på det meste i sentrum, men standarden er kanskje ikke den aller beste.

Et av de bedre alternativene ved Termini, er Santamaggiore. Her får man den gode beliggenheten og de meste man ellers vil forvente på et godt norsk hotell. Rommene er store og lyse og ikke minst alltid rene og velholdte.

For dem som ønsker nærhet til Vatikanet og bydelen Trastevere, så er Hotel Della Conciliazione et godt sted å bo. Hotellet har 4* og rommene er lyse og trivelige. I tillegg er hotellet kjent for sin fabelaktige frokost. Utvalget av leiligheter er også stort i Roma og det er bare å ta en titt på booking.com eller Airbnb.no for å finne en leilighet som passer.